Stijn pans uw specialist in alarmsystemen, camerabewaking en brandbeveiliging.

Diefstallen en inbraken in Glabbeek

In 2015 had onze regio te kampen met een enorme inbrakenplaag. Het jaarverslag van de politiezone Hageland (Bekkevoort/Geetbets/Glabbeek/ Kortenaken en Tielt-Winge) geeft nu een duidelijk beeld van de diefstallen en inbraken in onze gemeente. Er waren in 2015 in Glabbeek maar liefst 41 woninginbraken (in 2014 waren dit slechts 17 woninginbraken), 4 inbraken in een handelszaak, 3 diefstallen van auto’s en 1 fietsdiefstal. De cijfers 2015 van het aantal diefstallen en inbraken zijn in de politiezone Hageland echter wel vergelijkbaar (Glabbeek: 48, Bekkevoort: 54, Geetbets: 47, Kortenaken: 47 en Tielt-Winge:60).  In totaal waren er in 2015 in de politiezone Hageland maar liefst 256 diefstallen en inbraken. Door de inbrakengolf verleden jaar wisten we dat we in 2015 een forse stijging van de inbrakencijfers t.o.v. de voorgaande jaren zouden noteren. Maar door ons gemeentelijk actieplan tegen inbraken merken we geruime tijd al een forse daling van het aantal inbraken en zullen we gelukkig in 2016 zeker terug even lage cijfers halen als in 2014.

Share this post

Over Stijn Pans

Stijn Pans is erkend door het ministerie van binnenlandse zaken als beveiligingsonderneming met nummer Mi/BZ 20.0961.70.

Eveneens beschikken wij over een INCERT certificaat. Incert is een kwaliteitslabel voor de producten en diensten met betrekking tot de elektrotechnische beveiliging tegen inbraak in gebouwen.